Inför Dalen

INFÖR MATCH
Växjö IBK – IBK Dalen
När: 18 november 18.30
Var: Fortnox Arena

Inför säsongen pratade många om ”de fyra stora” – och nu är det Falun, Storvreta, Mullsjö och Växjö som också har de fyra översta platserna i tabellen.
– Jag tittar inte i tabellen mer än när media ringer faktiskt, säger tränaren Niklas Nordén om tabelläget till Smålands inebandyförbunds hemsida.

– Vi vill så klart komma så högt upp som möjligt och gärna vara etta när serien summeras, men framförallt handlar det om att hela tiden förbereda sig inför det som komma skall. Just nu är tabellplaceringen inte så intressant, vi pratar inte om den och kommer nog inte göra det på länge heller. Jag tror inte vi kommer ligga fyra hela vägen heller, vi kan nog både åka upp och ner innan säsongen är över.

Efter att ha förlorat mot både Storvreta och Falun så studsade Vipers tillbaka i onsdags och tog en solid 7-2-seger mot Örebro.
– Det var stabilt får man säga. Vi gjorde det helt okej utifrån där vi är. Vi hade koll på dem hela matchen och vann klart och rättvist, säger Nordén.

Vipers har haft en del skador och sjukdomar under hösten och har inte kunnat sätta ett givet lag, men mot Örebro menar Niklas Nordén att man äntligen fick träff på tre femmor.

– Ja, jag tycker vi var ganska godkända på tre femmor och det var ett tag sedan vi hade tre formationer som presterade. Det har varit en femma, ibland två, som räddat matcherna tidigare, men nu börjar vi se mer positiva saker där, säger han.
– Det är klart att all frånvaro har påverkat oss, det är inget att hymla med. Niklas Ramirez har inte spelat på hela säsongen och vi saknade både Johan Roos och Eddie Granberg mot Örebro.

Nu väntar hemmamatch mot Dalen. Lagen möttes i slutspelet för ett och ett halvt år sedan och då vann Dalen kvartsfinalen i fyra raka matcher, något som skapat en speciell relation mellan klubbarna.
Eller… ?

– Nja, det var väl framförallt förra säsongen som vi hade den känslan, det har hänt ganska mycket sedan dess. Jag vet inte om det är några speciella känslor nu, säger Nordén.
– Dalen har nog inte tagit så många poäng som de hade hoppats på men är på gång nu när de fått tillbaka spelare från skador.

Nordén hoppas att bredden ska fortsätta leverera.
– Jag vill se tre femmor som presterar igen, så det är lite samma tema som mot Örebro. Jag vill se ett energirikt lag som fortsätter att ta kliv framåt. Vi har spelare som börjat ta kliv på trappan, nu ska vi inte ta kliv tillbaka Niklas till Smibf.

LÄGET I LAGET
Niklas Ramirez och Eddie Granberg är skadade medan Johan Roos är avstängd. Frågetecken för flera spelare.