Vinst över Örebro med 7-2

Vipers tog emot nykomlingen Örebro som har inlett säsongen piggt. Det var ändå Vipers som skulle göra första målet genom mål av Victor Hansson efter 5.15. Vipers såg lite tama och stillastående ut i första perioden och Örebro kunde också göra både 1-1 och 1-2 innan Filip Kjellson steg in och kvitterade till 2-2 efter 17;12 ett resultat som stod sig perioden ut. Inte helt rättvist kanske ur bortalagets synvinkel som var lite piggare och bättre.

I andra perioden kom Vipers ut med mer fart i spelet och kunde vinna perioden ganska komfortabelt med 3-0. Man låg bättre i försvarsspelet vilket öppna för fler spelvändningar. Vipers mål gjorde i följd av Ludwig Persson, Karl-Johan Ahlroth och så Ludwig Persson igen på en bakomryggenpass av Felix Göthberg.

Vipers fortsatte på den inslagna vägen i tredje perioden och kunde göra 6-2 efter 44:48 genom mål av Andre´Andersson. Spiken i kistan kom när Felix Göthberg gjorde 7-2 efter 52:58. Örebro fick sedan ett powerplay som blev resultatlöst och direkt efter blev det straff för Vipers. 17-årige debutanten Oliver Ericsson fick lägga straffen men la bollen precis utanför målramen. Vipers missade att göra mål på det efterföljande powerplayet och slutresultatet blev således 7-2.

/Ola Agermark