Inför Vipers-Örebro

INFÖR MATCH
Växjö IBK – IBF Örebro
När: 15 november 19.00
Var: Fortnox Arena

Efter nio omgångar ligger Vipers sexa i SSL-tabellen. Smålänningarna har spelat in 15 poäng och har en bit upp till ettan Falun på 22 poäng och tvåan Storvreta på 21 poäng, de två lag som man närmast förlorat mot.

I lördagens repris på fjolårets SM-final så vann Falun med 7-4.

– Det var en riktigt bra match. Vi gjorde det bra och gav dem en utmaning, sedan hade de förmågan att dra längsta strået, säger  Niklas Nordén till Smålands innebandyförbunds hemsida.
– Skillnaden är ofta Alexander Galante Carlström och så var det nu också. Falun var lite mer uppoffrande i spelet i vissa lägen och de hade smådetaljer på sin sida vilket gjorde att de kunde vinna.

Vipers har förlorat mot de båda topplagen i de två senaste matcherna.


– Det är en skillnad mellan oss just nu. Storvreta tycker jag var på ett helt annan plan än vi var i den matchen, mot Falun var det mer tajt. Vi är en liten, liten bit efter, men inte så långt ändå.

Ikväll är det möte med nykomlingen Örebro som överraskat i säsongsinledningen. Laget är just nu åtta i tabellen, två poäng bakom Vipers.

– Det är ett lag som jag tycker har överraskat positivt. Det händer roliga saker kring dem och de har en viss spets i sin beryktade förstafemma som gör bra och kloka saker. Sedan blandar de och ger lite, som nykomlingar brukar göra. De var ett vinnande lag hela förra säsongen och drar nytta av det, men när de åker på något bakslag så kan det rinna på ganska rejält bakåt. Jag har respekt för dem, säger Nordén till hemsidan som inte upplever det som extra speciellt att möta ett nytt lag i SSL-sammanhang.

– Nej, inte så, jag ser något unikt med varje match så varje match är speciell tycker jag. Att möta en nykomling är roligt på sitt sätt, man kan inte alla spelare och deras aktioner lika bra som andra lag.

Inför matchen pratar Nordén framförallt om inställning.

– Jag vill se att vi gör samma saker som vi gjorde mot Falun. Vi har pratat om att se saker mer åt slutspelshållet, att koppla på de attribut som krävs i slutspelsmatcher. Mot Falun får man mycket gratis, men vi måste ha samma inställning mot Örebro. Att alla verkligen krigar för att göra sin grej.

Det brukar talas om en serielunk i november, men Niklas Nordén vill se sitt lag växla upp.

– Jag hoppas inte på någon lunk, halva september och oktober får räcka för det. Tanken nu är att vi ska växla upp en nivå. Vi har en del skador och sjukdomar som förvårar vissa delar i vårt spel som vi tränat in vilket är synd, men vi vill ändå börja närma oss dit vi vill och ska komma.

Notera också att backen Viktor Johansson gör comeback i Vipers då han plockas upp från Växjö IBK Utveckling i div 1.

LÄGET I LAGET
Niklas Ramirez och Eddie Granberg är skadade medan Johan Roos är avstängd. Ludwig Persson och Ted Nivestam saknades på grund av sjukdom senast, men kan troligen spela nu.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Karljohan Ahlroth var poänglös i de fyra första matcherna men i de fem senaste matcherna har han svarat för tio poäng.