Förlust mot Falun med 4-7

Falun öppnade i ett rasande tempo och hade 2–0 efter 3.27. Tidigt i andra perioden visade Falun mästarklass och gick fram till 4–1, men Vipers visade vice mästarklass och sprang i kapp till 4–4 tidigt i den tredje perioden genom Victor Hansson.

Men Faluns bredd, med storspelande Johannes Larsson i spetsen, tog till slut ut sin rätt. Ciya Hajo satte matchavgörande 5–4 tidigt i tredje och sen brände Vipers ett powerplay. Alexander Galante Carlström sköt 6–4 och satte sedan 7–4 i tom kasse.

Växjö Vipers, som saknade fyra tunga pjäser, gav verkligen Falun en match.

4–3-reduceringen fixade Christopher Holmér efter en stark frambrytning i boxplay med prickskytte i krysset som extra fin avslutning.

– Jag tycker vi gjorde en jättebra match, men vi hade mycket detaljer emot oss, både på några av deras mål och när vi själva hade bra chanser att göra mål. men vi gav oss själva chansen att vinna när vi gick upp till 4–4. Sen släppte vi tyvärr till 5–4 och hade efteråt chansen i powerplay. Där brukar vi kunna rädda oss, men vi saknade lite mer distinkta avslut där, förklarade Niklas Nordén för Smålandspotsen.